Blog

E momentul să fac curățenie!

Q

E momentul să fac curățenie!

Judecata omenească poate fi împărțită în două tipuri: una INTUITIVĂ și alta RAȚIONALĂ. Când vine vorba de a selecta și a arunca la coșul de gunoi gândurile negative, JUDECATA RAȚIONALĂ este cea care ne face probleme, este cea care ne crează blocaje. De câte ori avem ”gunoaie” în mintea noastră înseamnă că lumina se află în spatele nostru, adică ori de câte ori descoperim că avem mizerie în viața noastră înseamnă că atenția noastră este pe întuneric. Oare ce putem noi să cream în întuneric? Ce rezistă în întuneric? Te invit să reflectezi puțin și îți propun să începi să arunci gunoiul din mintea ta și să faci curățenie în jurul tău. Este cel mai bun moment.

Deși, intuitiv, știm că un gând negativ nu ne onorează, rațiunea ne ridică tot felul de argumente pentru a nu-l arunca, pentru a nu-l îndepărta, cum ar fi: ”poate o să am nevoie de el mai târziu…” sau și mai puternic ”în orice situație trebuie să fiu pregătită..” Păi dacă tot activăm aceste gânduri ajungem să amețim… și să fim niște amețite în întuneric bâjbâind în fiecare clipă a vieții noastre. Amețeala în această perioadă cred că NU ne este de folos. Ce vreau să subliniez este faptul că INCAPACITATEA DE A DECIDE, de a elimina acel gând, ARATĂ UN GRAD DE ATAȘAMENT FAȚĂ DE acesta!

Când dăm peste un gând la care ne este greu să renunțăm, recomand să #reflectăm cu atenție, în primul rând, de ce dăm energie acelui gând, de ce avem acel gând, de când îl avem și cum am intrat în posesia lui, ce a însemnat pentru noi acel gând? Pur și simplu este momentul să reevaluăm rolul acelui gând în viața noastră.

Dacă l-am dezvoltat de exemplu pentru că l-am preluat de la cineva drag, în care avem încredere… sau l-am primit în urma unei conversații de la birou, sau am facut un depozit în urma știrilor care au venit din mediu în care ne dezvoltăm, deși uneori nu le-am activat, dar ele erau în interiorul nostru… de ce totuși le păstrăm? Oare pentru că ne-am dat seama că nu ni se potrivesc? Nu se potrivesc cu valorile noastre personale? Cu celelalte gânduri pe care le avem, pe care le cultivăm?.. Știi ceva, dacă ai ajuns să-ți dai seama că aceste gânduri – informații negative nu se potrivesc cu tine îți recomand să rămâi în recunoștință. Dacă nu ți-ai fi dat seama ai fi rămas cu aceste gânduri, idei, le-ai fi lăsat să sape în grădina ta și să strice tot ce ai creat acolo. Pur și simplu rămâi în recunoștință că ai învățat lecția că nu ți se potrivesc și astfel nu le vei mai cumpăra cu energie, pe care ai putea să o investești în gandurile pozitive – cele creative.

Îți recomand să privești acele idei negative, mici și urâte ca pe niște paraziți care și-au jucat deja rolul în viața ta și e momentul să le eliberezi spunând: ”mulțumesc pentru că m-ați învățat cum nu vreau să fiu, iar acum vă eliberez…” sau ”mulțumesc că mi-ați arătat ce nu mi se potrivește cu viața pe care eu vreau să o trăiesc, și așa vă eliberez.”

Fiecare gând are un rol diferit. Nu toate informațiile au venit către tine ca să le primești și să le faci parte din viața ta. La fel se întâmplă și cu oamenii. Nu fiecare persoană care pe care ai întâlnit-o în viața ta va deveni un prieten apropiat sau un iubit. Cu unii te vei înțelege greu sau îți va fi imposibil să-i simpatizezi. Dar și aceștia te vor învăța o lecție prețioasă despre persoanele pe care le accepți în viața ta, astfel încât le vei aprecia și mai mult.

Recunoscând contribuția acestor gânduri negative și alegând să renunți la ele cu gratitudine, vei putea cu adevărat să-ți construiești viața pe care ti-o dorești. Ca să pastrezi doar gândurile care sunt importante pentru tine, trebuie să le arunci pe cele care au supraviețuit misiunii lor și să le onorezi pe cele care te țin în lumină.

Această curățenie te va ajuta să simți bucuria de a trăi, de a pune în lumină creativitatea ta interioară și de a-ți arăta o perspectivă mult mai colorată a ceea ce poți să creezi cu adevărat ACUM și AICI!

RĂMÂI ÎN LUMINĂ!