Blog

ZIUA DE POVESTE! *1

Q

ZIUA DE POVESTE! *1

Am luat decizia de a renunța ca să încep ceva frumos!

Astăzi voi vorbi despre un bărbat care a trecut peste o #schimbare dramatică atunci când a început să se lase pe sine la o parte și să se gândească la ceilalți într-un fel în care n-o mai făcuse până atunci. A ales să renunțe la ceva pentru care a muncit enorm de mult, pentru a crea o poveste plină de magie. Se spune că este unul dintre cei mai puternici și mai influenți finanțiști ai lumii, despre care se știe că obținea din afaceri 100 de milioane de dolari anual, el a renunțat la locul de muncă.
De ce ar face așa ceva o persoană cu atâta influență financiară?
Motivul se află de cele mai multe ori în interiorul nostru. Magia există doar atunci când suntem deschiși să o vedem. Iată povestea acestuia.
Este vorba despre Mohamed El-Erian, fost CEO de la PIMCO, o firmă de investiții care generează peste două mii de miliarde de dolari. Într-o zi, El-Erian i-a cerut fiicei sale să facă un anumit lucru în casă, dar ea nu s-a apucat de treabă imediat. Când a început să-i ceară socoteală, fetița s-a dus în camera ei și i-a adus o listă deja făcută care conținea toate evenimentele importante pentru ea la care tatăl ei a fost absent.
Se regăseau acolo inclusiv prima zi de școală, primul meci de forbal din sezon, o ședință cu părinții și o paradă de Hallowen – în total 22 de evenimente. ”Iar anul școlar nu se încheiase încă”, spune El-Erian.

A avut ocazia să vadă cu alți ochi, a fost suficient de deschis să vadă din perspectiva propriului copil. Întâmplarea a lăsat asupra lui o amprentă de neșters. Programul lui era non stop. Se trezea de dimineața înainte să se lumineze de zi și lucra până târziu. Călătorea foarte des, ceea ce nu îi permitea să petreacă foarte mult timp cu fiica lui. Așa că a luat o decizie radicală și a început să o pună mai presus de orice. În ianuarie 2014, le-a spus celor de la PIMCO că renunță la funcția deținută începând cu luna martie.

După ce El-Erian a făcut această schimbare, a descris-o astfel: ”Pe la începutul acestui an, am lăsat în urmă privilegiile și stimularea intelectuală de a munci alături de colegii extrem de talentați și de prietenii de la PIMCO și am ales, în schimb, mai multe joburi în regim de colaborare, care presupun mult mai puțin timp pe drumuri și îmi oferă foarte multă flexibilitate – destulă, sper cât să-mi permită să trăiesc alături de fiica mea mai multe momente importante, dar și întâmplări mai mărunte, care formează viața de zi cu zi.”

În prezent, El-Erian își petrece zilele alături de soție și de propria fetiță, pregătindu-i micul dejun și ducând-o la școală. Cred că a înțeles că dacă nu profită de această #oportunitate de a avea un impact pozitiv asupra vieții fiicei lui, nu va mai avea cum să recupereze timpul pierdut.

Și după cum spune John Maxwell: ”poate fi foarte greu să ne lăsăm pe noi la o parte și să-i punem pe ceilalți pe primul loc.”

Și totuși pe cât de puternică este încăpățânarea și pe cât de mare este personalitatea unei persoane, cu atât mai greu îi este o astfel de situație. Totuși, dacă cineva ca El-Erian – o persoană cu un doctorat la Cambridge și Oxford, care ocupă una dintre cele mai importante funcții într-o companie la nivel mondial – poate să facă asta, atunci există speranță pentru fiecare dintre noi.

El-Erian recunoaște că nu orcine își poate permite să renunțe la locul de muncă pentru a petrece mai mult timp acasă.
Totuși cheia schimbării se află în altă direcție.
Mesajul este că ceea ce e trebuie să se schimbe sunt INIMILE NOASTRE. Ceea ce trebuie să se transforme este ATITUDINEA NOASTRĂ.
Ceea ce trebuie purificat este MOTIVAȚIA NOASTRĂ.

Numai ÎMPREUNĂ putem să avem o viață plină de SENS!
Fii deschis să creezi magie în viața ta!
* inspirată din Independent News